.

Varning: Domän-bedrägerier 

En vanlig taktik bland oseriösa fiffel-och-båg bolag, har varit (som vanligt) att spela på många småföretagares okunskap och ointresse kring teknik.

 

Den senaste i raden av aggressiva, självsäkra telefonförsäljare har varit att påstå att dom agerar ombud åt ”en privatperson” som gjort anspråk på domän-adresser (dvs din hemside-adress t.ex. www.peterbygg.se) som är lik din egen exempelvis peterbygg.com eller peterbygg.nu.

 

Pga. sekretesslagar i Sverige, så får dom inte lämna ut vem som är intressenten, men du erbjuds av förmedlaren att lägga ett första bud, då du påstås ha förtur, då du sitter på .se-adressen redan.

 

Detta är naturligtvis struntprat. Uppsåtet är att skrämma dig till handling att ”säkra upp” och köpa upp domän-adresser till ockerpriser, som man inte behöver.

 

Vi rekommenderar att tacka nej omedelbart, och lägg på luren. Blockera sedan telefonnumret.

 

Många av våra kunder har redan blivit trakasserade. Några stackare har fått inkassokrav värde 5 till 10.000 kr per år, utan att veta vad försäljaren och kund ”har kommit överens om”.

 

Om du råkat ut för detta, eller om du känner någon annan som drabbats, så bestrid fakturan. Sådana bedrägeri-försök går inte igenom i tingsrätten.

 

 

.

.

Kontakta oss idag

Namn *

Företag

Telefon *

Epost *

Hur kan vi hjälpa dig?

.